http://alihendriksen.nl/

Op 18 oktober zal ik als jullie nieuwe dirigent voor het eerst de repetitie gaan leiden.  Ik heb er veel zin in weer met een mannenkoor te werken!

Ali Hendriksen is geboren en getogen in Lunteren. Van 1983 tot en met 2002 woonde en werkte ze in Wageningen als docent klassieke zang, dirigent van het vocaal ensemble en operaklasleider bij ’t Venster in Wageningen. Vanaf 2003 was ze ook hoofd van de afdeling muziek en later hoofd afdeling podiumkunsten.

Na haar afstuderen voor klassieke zang in 1997 heeft ze ook een applicatie behaald voor docent en dirigent koristenopleiding: Een koor of een groep koorleden kunnen dan lessen muziek theoretische kennis opdoen en het meerstemmig zingen in een koor oefenen met gehoor-training en zangtechniek.

In de vele jaren die volgden was ze interim-dirigent van een aantal koren, o.a. Rhenus Cantat en mannenensemble Resonans uit Lunteren en deed ze diverse koorprojecten, o.a. het korenfestival in samenwerking met de harmonieverenigingen in Wageningen en Oosterbeek. Ook diversen concerten die ze als muziekprogrammeur in Uitkijktoren de Koepel in Het Luntersche Buurtbosch organiseerde met door haar samengestelde koren en ensembles kwamen over het voetlicht. O.a. het prachtige paasconcert 2016 met door haar bewerkte muziek van Mendelssohn voor vrouwenkoor in een tweeluik: Koorwerken uit Elias en Drei Motetten en het jaarlijkse kerstevenement.

In 2019 besloot ze om ook de opleiding tot regisseur te gaan volgen bij Huis van Puck in Arnhem. Inmiddels is ze begin 2022 afgestudeerd en is ze breed inzetbaar, ook voor een theatrale setting voor concerten en festivals.

Caroline studeerde piano aan het conservatorium van Utrecht en studeerde daar af als docerend musicus. Aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten behaalde zij het diploma uitvoerend musicus.

Zij treedt op als pianosolist en als begeleider van zangers. Ook wordt zij regelmatig gevraagd als repetitor en coach van professionele zangers en amateurzangers. Zij is ruim 25 jaar actief als pianobegeleider van koren.

Na het volgen van de Kurt Thomas cursus aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is zij steeds vaker te zien als koordirigent.

Zij is dirigent van Gemengd Koor Leusden; Sing Together en is vervangend dirigent bij verschillende andere koren. 

Ook is zij verbonden aan de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam waar zij parttime werkt als projectcoördinator muziek.