Ines Leijen

Ines Leijen

1e dirigente

Vanaf 1 september 2013 heeft VOICE-MALE een nieuwe dirigent in de persoon van mevrouw Ines Leijen.

Ines studeerde Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Aanvankelijk gaf zij vooral saxofoonlessen en losse workshops op het gebied van zang, ensemble, jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie.

Later ging het leiden van koren een belangrijke plek innemen.

Voor haar zangkoren en ensembles schreef zij talloze arrangementen en enkele composities.

Ines is in Utrecht dirigent van vrouwenkoren Zumba en Furore, gemengd koor Cascada en projectkoor the Utrecht Travel Singers en geeft, naast losse projecten, workshops voor de Stichting Buitenkunst en de Nederlandse Vereniging voor Huismuziek.

Zij is geboren en getogen te Wageningen.

Adriaan van der Poel

Adriaan van der Poel

2e dirigent

Adriaan van der Poel, geboren in 1959 in Breda, ontving al op zevenjarige leeftijd zijn eerste piano- en orgellessen van zijn vader, die organist in Breda was. Hij komt van zijn vaders kant uit een muzikale familie, zijn grootvader was organist en koordirigent en zijn grootmoeder pianiste. Vanaf zijn tiende jaar speelde hij regelmatig in de Johannes de Doper kerk in Breda. Daarop volgde een vaste aanstelling aldaar. In deze kerk gaf hij leiding aan diverse kerkkoren en een blokfluitorkest. Vanaf 1990 is hij vaste organist aan de Westerkerk te Veenendaal, hier heeft hij ook een cantorij geleid. Ook is hij organist van het koor Eben-Haëzer te Rhenen geweest.
Tegenwoordig is hij ook vaste organist van de Ichtuskerk in Bennekom.

Hij geeft al jarenlang orgel- en pianolessen aan diverse leerlingen. In zijn dagelijks leven ontwerpt en bouwt hij hoogwaardige elektronische orgels voor kerk en huiskamer in zijn eigen bedrijf Van der Poel Kerkorgels te Veenendaal.
Sinds een aantal jaren is Adriaan 2e dirigent voor ons koor en vaste begeleider op orgel en piano bij optredens van Voice-Male.