Verslag optreden Mannenkoor Voicemale en de Pkk-band op 14 april 2018:  Into Each Life.

Wat een gezellige en geslaagde avond hebben we gehad.

Wekenlang hebben we gestudeerd op nieuwe en oude stukken uit ons repertoire, want op zaterdagavond 14 april hadden we een uitvoering met een ons tot dan toe nog onbekend orkestje.

Wel hadden we een week hiervoor al even samen geoefend, maar het was toch een verrassing hoe dit zou uitpakken. De PKK-band, o.l.v. de heer Kool, onze bekende dierenarts, had met Henny van de Brink een geweldige zangeres in z’n gelederen.

Het inoefenen verliep soms wat chaotisch, maar het uiteindelijke resultaat, leverde vele mooie en lovende reacties op.

Om 18.45 uur kwamen we bij elkaar in de grote zaal van de Brink. ’s Middags was de zaal al ingericht met spandoeken en gezellige zitjes om de toestroom van vrienden en bekenden op te vangen.

Toen we aan het inzingen waren kwamen de allereerste belangstellenden al binnendruppelen en zij konden aan de bar met een drankje al kennismaken met de binnenkort optredende gezelschapppen.

Om klokslag 20.00 uur, kon onze voorzitter Frits Mohren voor een goed gevulde zaal de avond openen. De twee groepen,  mannenkoor Voicemale en de PKK-band werden voorgesteld aan het publiek. Verder werd er gewezen op de doos bij de uitgang van de zaal, waar een vrijwillige bijdrage aan het eind  van de avond kon worden gedeponeerd. Verder werd ook duidelijk gemaakt, dat men niet de hele avond stil op z’n stoel moest blijven zitten, maar dat er ook rustig naar de bar kon worden gelopen om een drankje te halen, ook tijdens het optreden. Zo ontstond er een ongedwongen sfeer.

Jan van der Linden was de “stalspreker” die de liedjes aankondigde en aan elkaar praatte.

We hadden ons optreden verdeeld in verschillende blokjes en in de tussenpozen was er een “mistery guest”.

Na het eerste blok, speelden Harry Anneveld, compleet met kooi en Frans Postma achter de piano een act gebaseerd op een stuk uit de Vogelhändler van Mozart. Het optreden oogstte een geweldig applaus. Na nog een blok liet Piet Hak zien, dat hij volleerd moppentapper is en zo de lachers op zijn hand kreeg.

Ook het nieuwe Bennekoms lied, gebaseerd op het Dorp  van Wim Sonneveld, leverde een groot applaus op. Doordat Piet Ribberink de teksten had uitgewerkt en in de vorm van een boekje voor het publiek beschikbaar had gemaakt, konden veel liederen gezellig worden meegezongen.

Hierna zongen we een aantal liederen samen met de PKK-band met Henny van de Brink. Ook hier kon het publiek wat liederen meezingen, waardoor een gezellige sfeer ontstond.

De PKK-band rondde tegen 22.15 uur met eigen melodieën de avond af, waarin Henny een belangrijke rol speelde.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond en de algemeen gehoorde wens was, dat er in de toekomst wat vaker zulke avondjes moeten worden georganiseerd