Op 17 april was het 70 jaar geleden dat Ede en Bennekom werden bevrijd door de geallieerden.

Deze dag werd in Bennekom herdacht met een historische dag op zaterdag 18 april. De dag begon om 12.30 met een optocht van oorlogsvoertuigen en terugkerende evacués, vooraf gegaan door motoren met sirenes. In het hele dorp werd veel gevlagd en de Dorpsstraat zag er feestelijk uit door de versieringen aan gevels en lantaarnpalen. Het Van Slootenplein was het centrum van de activiteiten waar de muziektent een prominente plaats innam.

Ons mannenkoor had tussen alle activiteiten ook een plek gekregen. Verkleed en wel trokken we naar de verschillende plekken in het dorp om aan de oorlogstijd herinnerende liederen te zingen. Met flyers en onze prachtige banner probeerden we tevens op deze zonovergoten dag  enkele mannen over te halen om lid te worden van ons prachtige koor.

Na de “voorstellingen” in het dorp met gelukkig veel positieve en enthousiaste reacties, gingen we afsluiten bij het Oude Postkantoor. Heerlijk in de zon gezeten op het terras werd onder het genot van een drankje de dag nog even geëvalueerd.