Optreden Vlegeldag 27 augustus 2014.

Het  weer was ons goedgezind. Onder een stralende zon speelden zich de activiteiten rond de vlegeldag in Bennekom zich af. De Heideweek werd geopend op zaterdag de 23e  en de weersomstandigheden waren aan het begin van de week niet goed.

De Bennekommers genoten dus van een geweldige dag en wij waren als koor een onderdeel van de feestelijkheden. Om 5 uur verzamelden wij ons bij Ben om in te zingen onder de leiding van Ines. Enkele zangers moesten nog snel hun kleding aanpassen, maar toen was het zo ver dat we konden beginnen met oefenen.  Dat de vakantiepauze net achter de rug was konden we toch wel merken en het was na repetitieavond van gisteren nog even hard werken om de songs goed te kunnen zingen.

Na een dik half uur gingen we naar de muziektent om sfeer te proeven en te genieten van andere optredens.

Enkele zangers hadden een kruk of een stoel meegenomen omdat er van ons werd verwacht dat we drie kwartier moesten staan. De geluidsinstallatie werd ingericht,  Adriaan van der Poel nam zijn plaats in achter de piano en Ines Leijen  gaf het toegestroomde publiek te kennen dat we gingen beginnen.

Ons eerste lied was het nieuwe Bennekomlied, dat door ons zelf was bedacht. Een bord met het refrein voor de tent moest het publiek verleiden tot meezingen.  Helaas was de tekst vanaf de plaats waar het publiek stond nog niet goed te lezen omdat de letters nogal klein waren.

Jos deed zijn best om wat Bennekommers over te halen om eens te komen meezingen en wenste verder iedereen een fijne uitvoering toe.

Na ons repertoire met liederen in verschillende talen en verscheidene genres konden we na drie kwartier onze stembanden rust geven.

Harry Anneveld herhaalde nog even de oproep om bij ons koor te komen zingen. Het publiek beloonde ons met een groot applaus.

Hierna gingen we terug naar Ben Berendts’ huis, waar we de kelen smeerden met een lekker koel drankje.

Hier nog even nagekletst over ons optreden en dat leverde toch wel wat verschillende meningen op. Ook bleek dat het publiek wat kritische puntjes had, die we in onze komende evaluatie moeten meenemen. Blijft  dat we na een lange pauze toch in staat waren om zo’n zwaar programma tot een goed einde te brengen.