Ons laatste optreden dit jaar was op dinsdag 9 juli 2013 in het Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed te Lunteren.
Net als veertien dagen geleden was het een prachtige zomeravond en weer op een bosrijke lokatie, zoals de naam van het centrum al aangeeft.
Om kwart voor 8 werden we uitgenodigd om naar de inzingruimte te komen en om een kopje koffie of thee te drinken. Hier kreeg Sjoerd nog even de gelegenheid om het koor te bedanken voor de vele cadeaus, die hij bij zijn afscheid vorige week had ontvangen. Voor de bonnen had hij wandelschoenen gekocht, die hij trots aan ons toonde.
Onze toekomstige dirigent Ines Leijen en haar partner waren aanwezig, om al vast een voorproefje te krijgen van wat haar in september zal worden voorgeschoteld.
Na kort inzingen zochten we onze plaats op het podium op. De zaal was gezellig en liep rond en we kregen meteen al het gevoel van, dit wordt een goede en gezellige zangavond. De leiding van het centrum gaf een korte introductie, waarbij onder meer naar voren kwam hoe belangrijk internet is (ons koor was via Google opgespoord). Hierna kreeg Sjoerd het woord en werd tevens Adriaan van der Poel, onze pianist voorgesteld.
Deze avond stond Sjoerd voor het laatst als dirigent voor ons koor en konden we voor de laatste keer de bewegingen en gelaatsuitdrukkingen van hem volgen.
Ondanks de warmte werd er door een goede concentratie prima gezongen en aan het eind van het optreden hadden velen een zeer voldaan gevoel. We werden beloond met een geweldig applaus en de aanvullende opmerking, dat iedereen enorm had genoten. Een uitnodiging voor een vervolg volgend jaar werd in dank aanvaard.

Tevens was dit het eind van een druk en prachtig seizoen. Het stond vooral in het teken van ons optreden in november 2012 en het in gebruik nemen van ons nieuwe zangtenue. Een jaar dus om trots op te zijn en we hopen ook het volgende seizoen o.l.v. onze nieuwe dirigent weer een prachtig muziekjaar neer te zetten.

Wij wensen iedereen een goede en gezonde zomer toe!

Door Poll Poll Jonker.