Wie zijn wij?

MANNENKOOR VOICE-MALE BENNEKOM

WIE ZIJN WIJ?
In een muzikaal dorp als Bennekom zijn veel muzikale groepen actief. Er is een harmonieorkest, dat landelijk op hoog niveau meeblaast, er zijn verschillende zangkoren en nog enkele individuele groepen.
Tot 2004 was er echter nog geen mannenkoor, terwijl de behoefte hieraan wel steeds duidelijker werd gevoeld. Daarom werd er in de loop van 2004 actie ondernomen door Therus van Beek, Jan Wagenaar en Geurt Wien. Een aantal mannen, waarvan bekend was, dat ze interesse hadden, werd gebeld. Via de krant en op de Vlegeldag werden de plannen bekend gemaakt om nog meer mannen te trekken.
Op 6 september 2004 was het dan zover, dat er met 16 mannen kon worden gestart onder de muzikale leiding van onze dirigent Sjoerd Meijer.

BETROKKENHEID
We zijn een regionaal algemeen koor, toegankelijk voor mannen van allerlei pluimage en zonder leeftijdsbeperking. De zangers komen uit Ede, Oosterbeek, Renswoude, Wageningen en natuurlijk uit Bennekom.VOICE-MALE is niet in een hokje te plaatsen, want in principe zingen we alles, want ons repertoire is zeer breed. Onze leden zijn zeer nauw bij het koor betrokken en kunnen via de liedkeuzecommissie hun eigen suggesties aandragen. In overleg met de dirigent wordt dan bekeken of het bruikbaar en uitvoerbaar is voor VOICE-MALE.

NIEUWE LEDEN
Met onze slogan “ GEEN NOOT? GEEN NOOD!” heeft VOICE-MALE  veel nieuwe koorleden geworven, maar we willen graag naar onze doelstelling van  50 leden.
Wij zingen voor ons plezier en kennis van notenschrift is geen voorwaarde. Gewoon goed luisteren naar de aanwijzingen van de dirigent en naar je buurman(nen) en je gaat vanzelf naar het koorgevoel.

SFEER
In ons koor bestaat een leuke, ongedwongen sfeer. Dit komt vooral door het feit, dat we allemaal plezier hebben in het zingen. Het niveau waarop je zingt is niet bepalend.Verder is het leuk om mannen te ontmoeten en te spreken, die allemaal hun eigen verhaal hebben. Deze informele gesprekken verrijken je kennis en bevorderen de saamhorigheid.

ANDERS
We onderscheiden ons van andere koren door het brede repertoire, geen leeftijdsbeperking en het zingen uit de koormap. Er hoeft thuis niet te worden gestudeerd, maar uit het hoofd zingen mag natuurlijk altijd!

OEFENEN
We oefenen iedere dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in een van de zalen van de Brink in Bennekom o.l.v. dirigente Ines Leijen,  met af en toe extra ondersteuning van Adriaan van de Poel, als we vlak voor een uitvoering staan.

UITVOERINGEN
Wij dragen geen klassieke koorkleding, maar een apart vest, pantalon, grijs overhemd  en jasje met een stropdas, dat door het koor ter beschikking wordt gesteld. Naast het oefenen treden wij ook op en leveren o.a. een bijdrage aan kerkelijke vieringen zoals Kerst- en Paasfeest en plaatselijke gebeurtenissen zoals Vlegeldag.
Ook gaan we regelmatig in op uitnodigingen van bijvoorbeeld zorginstellingen.

ARTISTIEKE VOLDOENING
Ons doel voor de komende jaren is vooral de groei van de artistieke voldoening. Het gevoel krijgen, dat je met elkaar iets tot stand brengt, dat boven het “galmen” in de badkamer uitstijgt.
Dit noemen wij het koorgevoel, waarbij alles logisch is en klopt en de bedoelingen van de componist zo zuiver mogelijk worden vertolkt.

Geschreven door Poll, 30 januari 2010