Voorjaarsconcert 23 mei 2014.

Zaterdagavond 23 mei gingen om 19.00 uur de deuren open voor de belangstellenden voor ons Voorjaarsconcert. Dit concert hebben we samen met het RAC B orkest opgezet, als 2 groepen die allebei op dinsdagavond in de Brink repeteren. Daardoor konden we en de liefhebbers van koor- en concertmuziek met elkaars repertoire kennis maken.

Tevens was dit een mooie gelegenheid om de liefhebbers van koor- en accordeonmuziek van onze klanken te kunnen laten genieten.

In de voorbereiding naar dit concert is er veel overleg geweest tussen de besturen en dirigenten  van beide verenigingen. De muziekcommissie heeft de liederen uitgezocht en de concertcommissie o.l.v.  Frans Postma heeft gezorgd voor de organisatie,  waarbij gedacht kan worden aan het benaderen van sponsoren,  de kaartverkoop en het drukwerk,  waar vooral Jan van der Linden en zijn achterban veel werk voor ons heeft verzet. Het heeft geleid tot een professioneel programmaboekje,  waarin naast informatie over koor, orkest en medewerkenden  ook achtergrondinformatie te vinden is over de muziek, die ten gehore werd gebracht.  Hierin heeft Piet Ribberink ook een groot aandeel gehad.

Om 19.30 uur opende Anton Schikhof de avond,  waarbij hij in zijn toespraak opmerkte blij te zijn met de grote opkomst, ondanks het feit, dat er op televisie een belangrijke voetbalwedstrijd was te zien.

De avondvoorstelling werd begonnen door RAC met een mix van prachtige accordeonmelodieën. Hierna was het mannenkoor aan de beurt met de eerste 7 nummers in de Duitse en de Engelse taal.  Vooral het inzetten van solisten bij de verschillende nummers  vond grote waardering bij het publiek.

Tijdens de pauze was er gelegenheid om wat te drinken en contacten te hernieuwen of te verstevigen.  Ook oud-koorleden werden tussen de bezoekers gesignaleerd.

Na de pauze speelde  RAC  een drietal nummers, met arrangementen van de dirigent Tim Fletcher en hierna was het weer de beurt van ons koor. Vooral het “Reisje langs de Rijn” kreeg de handen van de bezoekers op elkaar en werd luidkeels meegezongen.

De  avond werd besloten met een gezamenlijke uitvoering van het lied “The Rose”.

Hierna werden de twee dirigenten, Ines Leijen en Tim Fletcher met prachtige boeketten bedankt voor hun inzet en verder kregen alle deelnemers aan het concert een ovationeel applaus van het publiek.

We kunnen terugkijken op een geslaagd optreden in ons eigen concertgebouw de Brink.