VOICE-MALE mannen dagje uit op 1 oktober 2011

De weergoden waren ons welgezind op deze dag. Een stralende dag, met een temperatuur rond de 25° C. en vrijwel geen wind. 

We verzamelden ons rond 11.00 uur bij de Brink en met eigen auto’s  gingen we d.m.v. een speurtocht naar ons einddoel ergens in de Achterhoek. De tocht was uitgezet door enkele leden van het bestuur. 

Met een ervaren chauffeur aan het stuur en geoefende kaart – (lees: opdrachtenblad)lezers als probleemoplossers ging het via Wageningen, Heteren, Huissen, het veer Pannerden- Doornenburg  en Zevenaar naar Partycentrum Plok in Oud-Dijk bij Didam.

Het was een prachtige rit met een gevarieerd landschap. Vooral de Over-Betuwe was voor velen een optie om de omgeving nog eens met de fiets te bezoeken.

Winnaar werd uiteindelijk de groep van Hans Dreschler, die beloond werd met een fles wijn.

Rond 13.00 uur toen iedereen was gearriveerd, werden we getrakteerd op koffie met gebak.

Hierna kregen  we na een korte instructie over klootschieten de kloten uitgedeeld. Er werden 4 teams gevormd, die in zo weinig mogelijk werpbeurten de voorgeschreven route moesten afleggen. Voor velen was dit de eerste keer dat deze sport werd beoefend.

Het parcours werd beperkt door hoog gras in de bermen en “diepe” sloten, zodat de meegegeven harkjes goed dienst konden doen.  Het verlies van een kloot kostte € 9,-  en daardoor werd er door de penningmeester een oproep gedaan om toch zo rustig mogelijk te spelen. Toch verdween een kloot in de sloot en had langdurig dreggen geen zin.

Jammer was, dat er veel verkeer op de smalle wegen was, waardoor er herhaaldelijk gestopt moest worden.

Uiteindelijk kwamen we rond in ongeveer 80 worpen, wat een aardige prestatie was.

Hierna werd het feest voortgezet met een paar heerlijke worpen op de BBQ. Er waren tafels neergezet met allerlei heerlijke salades, schalen met vlees en stokbrood en borden met vruchtjes.

Verder verschillende sausjes, waarmee het eten verder kon worden “versierd”.

Ook de kelen konden goed worden gesmeerd, wat geen wonder was na zo’n inspannende activiteit in de openlucht.

Toen iedereen verzadigd was besloot Anton de geslaagde dag met een dankwoord gericht aan de organisatie en wenste hij tevens iedereen een goede en veilige terugrit naar huis.

Hopelijk gaan er bij het volgende uitje nog meer leden mee.

Chapeau voor het organiseren!