Verslag medewerking van Voice-Male aan Kerstdienst Brinkstraatkerk 24 december 2014.

Op 24 december  heeft ons koor meegewerkt aan de kerstdienst in de Brinkstraatkerk geleid door Ds. Meijer. Het orgel  en de piano werden bespeeld door Adriaan van der Poel. Ines Leijen was deze avond weer onze dirigent.

Om 21.30 uur moesten we verzamelen in onze bekende oefenzaal. De opkomst was niet zo groot als waar op gehoopt werd, maar met 21 mannen moesten we het doen en daarvan waren we ons allemaal bewust.  Jan van der Linden, die een solo moest zingen, was opgenomen in het ziekenhuis voor maag- en darmproblemen. Hij werd vervangen door Ben Berendts.

Na even de opstelling te hebben doorgenomen voor het podium in de kerk begonnen we aan een korte opwarmperiode. De tenoren,  die anders op volle sterkte zijn, moesten het met vier man doen, die ook niet allen even goed bij stem waren. Zij moesten dus alles geven, wat mogelijk was.

Tien minuten voor de dienst konden we de kerk betreden en namen we onze posities in vooraan in de kerk. Rij twee kon op een verhoging staan, waardoor we allen goed te zien en te horen waren.

De liturgie was voor de kerkgangers te lezen op een groot projectiescherm, terwijl wij een formulier hadden gekregen, met daarop het verloop van de dienst. Zoals gebruikelijk op kerstavond, was de kerk tot op de laatste plek gevuld. Thuisblijvers konden de dienst via  kerkzender in beeld en geluid  volgen.

De uitvoering van onze liederen verliep goed en we konden tevreden zijn over onze bijdrage in minimale bezetting.  Toch misten we wel wat power. Een mooie reden om het komende jaar aan te werken.

December 2014

Verslag Poll Poll Jonker  m.m.v. Piet Ribberink

 

 

Playlist:

128 over de heuvels

36   Silent night

102 God rest you, merry gentlemen

127 Joy to the world

129 on christmas night