Optredens 24 september en 1 oktober 2016.

Optreden Voicemale 24 september 2016.

Op zaterdag 24 september hebben wij een optreden verzorgd in de muziektent te Bennekom.

Deze keer was het een optreden samen met het dameskoor “Song en Stringband”, een koor dat hoort bij de andere  koren, die door Ines Leijen worden gedirigeerd.

Het inzingen vond plaats bij Ben Berendts en na een korte oefensessie gingen we richting de muziektent, waar al enkele belangstellenden zich hadden verzameld.

Met een paar sterke mannen werd de piano op het podium gehesen en werden er nog wat technische zaken geregeld. Al spoedig nam de begeleiding van het dameskoor plaats met hun snaarinstrumenten en gingen onze mannen op de hun bekende positie staan.

Precies om half drie “trapten we af”met ons eerste lied, dat ook was ingestudeerd door de dames.

De andere liederen volgden elkaar snel op, af en toe onderbroken door een grappig intermezzo van Jan van der Linden, die zeker het nut van deze optredens naar voren bracht: we hebben graag wat meer koorleden!

De twee koren brachten wisselend hun repertoire naar voren en na een ruim uur waren we aan het einde gekomen van een gezellig en succesvol optreden.

Het hele gezelschap werd uitgenodigd om na het zingen bijeen te komen in restaurant de Brasserie waar nog van een drankje kon worden genoten en het optreden kon worden geëvalueerd.

Hierna werd het tijd om richting de Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg te gaan, waar het mannenkoor aan boord mocht van de Blauwe Bever, het schip van de Stichting Utrechts Landschap.

Om half zes vertrokken we voor een ongeveer 2 uur durende tocht over de Nederrijn.

Het werd een bijzondere tocht, niet alleen omdat het landschap er vanaf het water toch anders uit ziet, maar ook door de geweldig mooie septemberavond. De gids van het landschap gaf hier en daar uitleg o.a. over de vernieuwingen die zich de laatste tijd hadden voltrokken langs de Rijn, naar aanleiding van de hoge waterstanden van een aantal jaren geleden.

Ook voor de inwendige mens was gezorgd door het bestuur. Met 100 belegde broodjes en heerlijke drankjes konden we genieten van een prachtige tocht.

Een spiegelglad wateroppervlak met genietende mensen langs en op het water, paarden en koeien, die  zich tijdens de langzaam ondergaande zon in het water laafden en in de verte een tiental luchtballonnen, die “dansten” door het zwerk. Je zou er poëtisch van worden. In werkelijkheid gebeurde dit ook, want op een gegeven moment werden de boeken tevoorschijn gehaald en was de Rijn gevuld met het gezang van ons vierstemmige mannenkoor. De naderende avond en de rood gekleurde hemel maakten van deze dag een geweldige belevenis.

 

Optreden 1 oktober 2016 Vilente Pieter Pauw Wageningen.

Zaterdag 1 oktober traden we op in het verzorghuis Pieter Pauw in Wageningen. Enkele jaren geleden hadden we hier ook al opgetreden en daarom maakten we graag gebruik van de uitnodiging van de leiding van dit huis. Om 14.30 uur waren 20 koorleden aanwezig, net genoeg om een behoorlijk optreden te kunnen verzorgen. In de personeelskamer werd kort ingezongen en daarna zochten we onze plaatsen op in de gang van het gebouw. Adriaan van der Poel begeleidde ons aan de piano, die ook deze keer door Frans Postman in zijn auto was meegenomen en door een aantal sterke koorleden op zijn plaats was gezet. In de gang hadden zo’n zestig mensen met of zonder rolstoel of rollator een plekje gevonden. Vol verwachting zaten zij te wachten op de dingen die gingen komen. Hierna volgde een korte introductie van ons koor.

Ons optreden begon met het ons vertrouwde Santo. Hierna nam Jan van der Linden de microfoon en gaf een toelichting op de liederen die we gingen zingen. Iedereen werd ook uitgenodigd om mee te zingen als er een bekend lied langs kwam. Dat hebben we geweten ook, want met groot enthousiasme klonk er bij het publiek muzikale ondersteuning tijdens verschillende liederen.

Na een korte onderbreking, waarin we onze kelen konden smeren, gingen we verder met het tweede deel van ons optreden. Ook nu werden we weer gesteund bij bekende deuntjes, zoals het Dorp en Het kleine café aan de haven. Na een dankwoord en een toegift konden we tevreden naar huis terugkeren. Ons doel, het vermaken van ouderen in een zorginstelling, hadden we op een goede manier waargemaakt.