Optreden vlegeldag Bennekom op 24 augustus2011

Vlegeldag 2011. Het weer is goed. Weliswaar zwaar bewolkt, maar met een temperatuur rond 21⁰C. wel aangenaam.

Om 10.00 uur zijn de eerste bezoekers in de Dorpsstraat , die vol staat met gezellige stalletjes en kraampjes, al aanwezig om te genieten van allerlei activiteiten. Op het Van Slootenpleintje begint een Chantikoor met z’n eerste optreden en verderop rijden de versierde trekkers al door het dorp.

Voor ons koor staat een optreden gepland voor kwart voor 7. Gisteravond hebben we voor het eerst sinds de zomervakantie gerepeteerd en speciaal voor ons optreden van vanavond.

Rond 18.00 uur komen de eerste koorleden naar het Kerkheem om volgens afspraak om 18.15 uur te gaan inzingen. Na een kwartier de kelen te hebben opgewarmd, worden we buiten door concertmeester Henk in het “gelid” gezet, om netjes naar onze zangplek te worden begeleid.

Onze ogen zijn al angstig gericht op de hemel, waar donkere wolken zich samentrekken. Volgens een “lopende buienradar” komt er een gebied met regen onze kant op en houden we ons hart vast.

Op het podium, de bekende open wagen van de firma Busser,  is er net plaats voor de ruim 30 mannen, maar we staan in ieder geval droog. Dat is niet het geval voor Adriaan achter de piano en Sjoerd op zijn dirigentenplek midden op het plein!

We beginnen redelijk op tijd voor het concert. Het kerkplein is volgelopen met belangstellenden en ook in de straat en onder de kraampjes is men vol verwachting naar ons optreden.

Het eerste lied “Daar was laatst een meisje loos” verloopt  goed. Dan beginnen de eerste druppels te vallen, maar we gaan door met ons 2e lied.

Ondertussen worden in het publiek de eerste paraplu’s opgestoken en verplaatst een deel van de toeschouwers zich onder de kraampjes.  En dan, midden in het optreden, komt de regen ineens met bakken uit de lucht. We maken ons lied af en dan onderbreken we de voorstelling en we zien hoe Sjoerd, ondertussen al nat tot op z’n hemd en Adriaan ook al drijfnat, vluchten naar het podium. Met plastic kleden worden de piano en de elektronica zo goed als mogelijk afgedekt. We staan verbaasd te kijken hoeveel toeschouwers toch nog,verscholen onder paraplu’s en regenjassen de wolkbreuk trotseren. Na 5 minuten neemt de regen wat af. Sjoerd stapt, zonder paraplu, weer op zijn plek en Adriaan,  ondertussen voorzien van een enorme parasol, kruipt weer achter zijn piano.

De rest van het concert wordt in een druilerig  regentje voortgezet, maar het sprankelende is er al lang  vanaf. Dit komt ook door het slecht functioneren  van de versterking van het geluid. Veel van onze inzet komt povertjes over op het publiek, dat volgens de commentaren, echt niet aan z’n trekken komt. De volgende keer moet hier toch echt wat aan gedaan worden.

Na ons slotlied “Het kleine café aan de haven” , dat toch in alle hoeken en vooral “gaten” wordt meegezongen, konden we het podium verlaten en gaan genieten van een welverdiende  heerlijke consumptie.

We weten nu echter wel, dat we een dirigent en een pianist hebben,  die behalve “musicproof” ook “waterproof” zijn!