Optreden Roosevelthuis in Doorn op 30 maart 2011

Woensdagavond,  30 maart 2011,  stonden 35 leden van ons koor klaar  bij De Brink aan de Krulweg. We waren uitgenodigd door de leiding van het Roosevelthuis in Doorn om te komen zingen.  Twee jaar geleden hadden we hier al een succesvol optreden en het werd tijd om dit nog eens te herhalen. Precies om 19.00 vertrokken we met eigen vervoer richting  Driebergen en na twintig minuten konden de eersten hun auto’s  parkeren onder  de bomen van het prachtige terrein waar  dit verzorgingstehuis ligt.

We werden welkom geheten door de leiding, die al koffie, thee en cake voor alle koorleden had klaarstaan. De zaal was  goed gevuld met tijdelijke gasten, die hier een weekje uit zijn en worden verwend met leuke activiteiten. Na een korte inzingsessie  en het rechttrekken van de rode stropdassen en de geruite vestjes konden we onze posities innemen en waren we gereed om te beginnen aan het eerste deel van ons optreden.  Sjoerd Meijer, onze dirigent, geassisteerd  door onze vaste pianist  Adriaan van de Poel, zorgden voor een strak geleid programma, dat via de Deutsche Messe, Steal Away en Daar was laatst een meisje loos,  voor veel emotie zorgde bij de toehoorders.

Tijdens de koffiepauze,  bleek al uit  gesprekken met de verschillende (tijdelijke) bewoners, dat  ze genoten van het ruime repertoire dat we ten gehore brachten.

In het tweede gedeelte werden  Engelse , Russische  en Duitstalige melodieën gezongen en we sloten af met een blok Nederlandstalig,  dat  alle toehoorders  tot  enthousiast meezingen bracht. Na een ruime toegift werden we door de leiding van het Roosevelthuis hartelijk bedankt en uitgenodigd om in de toekomst dit optreden te komen herhalen.

Tenslotte werden we aan de bar nog voorzien van een drankje om de “schorre” kelen te smeren. Hierna gingen we voldaan en tevreden over onze prestatie naar Bennekom terug.