Optreden op het Van Slootenplein 5 november 2011

Optreden ter gelegenheid van de aankondiging van de bouw van de muziektent.

 

Op zaterdag 5 november 2011 werd het startschot gegeven voor de bouw van de Bennekomse muziektent. Op het Van Slootenplein werden allerlei activiteiten ontwikkeld, die mogelijk later op deze plek kunnen plaatsvinden. Verschillende verenigingen uit Bennekom en omgeving gaven acte de presence  en ook ons koor  liet met meer dan 30 zangers goed van zich horen.

Een heerlijk novemberzonnetje, met temperaturen boven de 15 graden Celsius, zorgde ervoor dat er een warm optreden werd neergezet. Sjoerd Meijer en Adriaan van der Poel leidden het koor op hun vertrouwde wijze en het toegestroomde publiek genoot zichtbaar van onze zangkunsten.

We besloten ons optreden met het Bennekomlied, op deze plek zeer toepasselijk, omdat de heer Van Slooten , waarnaar het plein is vernoemd,  zelf dit lied heeft geschreven.

Hierna volgde het officiële gedeelte, dat bestond uit toespraken van de voorzitter van het comité en de burgemeester en de onthulling van het bouwplan van de muziektent. De muziektent moet in het voorjaar van 2012 gerealiseerd zijn en mogelijk kunnen we vele malen gebruik gaan maken van dit prachtige bouwwerk, dat heden en verleden verbindt.