Optreden muziektent op 2 november 2013

Verslag optreden in de muziektent te Bennekom op 2 november 2013.

Onder een zwaar bewolkte hemel, maar met een goed gevoel, heeft het koor, onder leiding van onze nieuwe dirigent Ines Leijen, zijn eerste openbare optreden van dit seizoen uitgevoerd in de nieuwe muziektent.

Het optreden was al op een eerdere datum dit jaar gepland, maar in verband met de gezondheidsproblemen van Sjoerd Meijer, was dit verschoven naar afgelopen zaterdagmiddag 2 november (precies een jaar na ons grote optreden in de Oude Kerk met Lavinia Meijer en Harry Stens).

Na een korte inzingsessie in het Oude Postkantoor liepen we naar de muziektent, waar alles al in gereedheid was gebracht voor onze uitvoering (stoelen, orgel, muziekinstallatie en opgehangen zeilen i.v.m. de gure wind).

Er was een behoorlijke belangstelling van het winkelende publiek, waaronder natuurlijk ook veel familieleden en bekenden van koorleden. Enkelen genoten tijdens het zingen van een oliebol uit de tegenoverstaande oliebollenkraam.

Het repertoire was een mix van religieuze, klassieke en Nederlandstalige liederen, die af en toe  werden meegezongen door de toehoorders. Het optreden verliep verder vlot en vooral de solisten werden erg gewaardeerd; dit is iets nieuws voor ons koor!

Na ongeveer drie kwartier, mochten we een hartelijk applaus van de aanwezigen ontvangen, die genoten hadden van onze inzet. Verder werd Adriaan van der Poel, die ons begeleidde op de piano, door Ines Leien, onze dirigent, bedankt voor zijn muzikale ondersteuning.

 

optreden muziektent 2 november 2013

optreden muziektent 2 november 2013