Optreden korenfestival en Hans Elzenaar.

Verslag Korenfestival 2016 Grote Kerk Ede.

Zaterdag 11 juni hebben we met  ons koor opgetreden in de Oude Kerk te Ede in het kader van het jaarlijkse korenfestival.Het COV uit Bennekom opende om 11.00 uur het festival na de opening door de voorzitter van EFZO.

Om 14.00 uur was het onze beurt. Wij hadden eerst ingezongen in het gebouw Rehoboth, waar we ontvangen werden met een kopje koffie. De meeste koorleden hadden vanwege het mooie weer gekozen om met de fiets te gaan. Het parkeren van auto’s is in Ede meestal een probleem. Om 13.55 uur gingen we de kerk binnen, waar het koor The New Creation zijn laatste liederen ten gehore bracht. Hierna stelden wij ons op in de kerk.  Adriaan van de Poel begeleidde ons aan de piano en Ines Leijen leidde ons door de gekozen werken.  Wij openden ons optreden met vier melodieën van My fair lady. Aansluitend zongen we Thou knowest, Lord en de rest van het repertoire. De goed gevulde kerk beloonde ons na afloop met een groot applaus.

 

 

Dinsdagavond 14 juni: zingen voor Hans Elzenaar.

Het heeft even geduurd, maar op dinsdagavond 14 juni, om 19.00 uur was het zo ver, dat we konden zingen voor ons oud-koorlid Hans Elzenaar. Hans, deels verlamd, had te kennen gegeven, dat hij blij zou zijn dat “zijn” koor nog een keer voor hem zou willen komen zingen. Na veel overleg met de Opella-bestuurders konden we eindelijk aan dit verzoek gevolg geven.

Het werd een voor Hans emotioneel optreden. Hij genoot zichtbaar van ons optreden en zong als het kon uit volle borst met ons mee. Bij het lied Het café aan de haven werd hij zeer emotioneel, wat we heel goed konden begrijpen. Ook de andere bezoekers van ons optreden genoten zichtbaar en gaven ons na afloop een heel hartelijk applaus.

Het is een dankbare avond geworden, waarin we Hans een groot plezier deden; dat bleek  wel uit zijn woorden na afloop.

JPPJ, juni 2016.