Optreden korenfestival 21 juni 2014

Op 21 juni 2014 heeft ons koor deelgenomen aan het korenfestival in Ede. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en trekt veel koren aan uit Ede en omgeving. Doel is het plezier in het zingen te etaleren naar de liefhebbers van koormuziek. Verder mogen de koren hun vereniging promoten.

In totaal namen negen verschillende koren deel aan het festival. Ons koor stond als tweede gepland.

Rond 11.15 uur druppelden de eerste koorleden binnen in het vernieuwde verenigingsgebouw Rehoboth. Toen we allemaal verzameld waren gingen we naar de inzingruimte, waar Ines een aantal liederen met ons doornam.

Hierna liepen we naar de Oude Kerk, waar het eerste koor, Excelsior, net met haar laatste twee liederen was begonnen. De mooie akoestiek beloofde veel voor ons optreden.

De kerk was niet geheel gevuld toen wij met ons programma begonnen, maar na verloop van tijd kwam er meer belangstelling. Dit lag ook in de lijn van de verwachting, want met alle gezellige activiteiten in het dorp, was het mogelijk om in- en uit te lopen.

Het eerste lied, Comrades in arms, werd met volle overtuiging gezongen en oogstte een groot applaus. Ook de andere liederen werden warm ontvangen en tenslotte was er zelfs ruimte voor een toegift.

Na afloop van het optreden kregen we in Rehoboth nog een heerlijk kopje koffie.

De groep van 21 mannen kan tevreden terugkijken opĀ  een geslaagd optreden.

 

Poll Poll Jonker