Optreden Dickensmarkt Oude Kerk Bennekom op 16 december 2011

 Op vrijdagavond 16 december 2011 traden wij op in de Oude Kerk in Bennekom. Dit gebeurde in het kader van de Dickensmarkt, die traditioneel het laatste weekend voor Kerstmis in de Dorpsstraat wordt gehouden. Veel koren en muziekorkesten uit de omgeving worden uitgenodigd om deze markt op te vrolijken met hun blije klanken. 

Een gure dag met koude wind en regenbuien voorspelde niet veel goeds voor de avond, maar de weergoden waren ons goed gezind; de wind ging liggen en de regenbuien trokken weg en zo konden we ons goed voorbereiden op een mooie samenzang op het kerkplein.

Eerst moesten we echter ons programma in de kerk ten uitvoer brengen.

Het inzingen vond vluchtig plaats in de kelder van het Kerkheem, waarna we ons opstelden in de gang voor een geordende entree in de kerk.

Enkele zangstemmen waren maar matig vertegenwoordigd, bij de eerste tenoren waren maar vijf mannen beschikbaar, maar ze slaagden erin om hun partij toch sterk neer te zetten.

Op een smal podium vond iedereen een plek en voor een goed gevulde kerk konden we een prachtige en geslaagde zanguitvoering geven. Vooral  “The Angels in the band”  werd door het publiek met groot enthousiasme  gewaardeerd.

Na het optreden stelden wij ons op voor de kerk op het kerkplein, waar de andere koren hun plaats al hadden ingenomen. Een combo, bestaande uit een piano, saxofoon, gitaar en slagwerk, had voor de begeleiding een mooi afdak gekregen en onze dirigent Sjoerd kreeg een verhoging om alle koren aan te sturen.

Het publiek, bestaande uit honderden marktbezoekers, werd verzocht om de bekende kerstliederen mee te zingen en zo werd het een geweldige happening, die uniek is voor de wijde omgeving.

 

 

Poll Poll Jonker