Optreden Dickensfair 2016.

Verslag Dickensfair-optreden 2016  Mannenkoor Voicemale.

Op  9 en 10 december 2016 vond in Bennekom voor de 11e keer de Dickensfair plaats.   Het evenement trekt ondertussen duizenden mensen, die afkomen op de gezellige marktkraampjes in de Dorpsstraat, die gevuld zijn met de meest uiteenlopende artikelen.  Naast kerstversierselen, hapjes en drankjes en verenigingen, die leden proberen te trekken,  is het ook genieten van de talrijke muzikanten, koren en koortjes, die op verschillende plekken in het dorp, hun uiterste best doen om  hun kunnen ten gehore te brengen.

De volgende dag, bedreigde een miezerige regen de feestelijkheden.  Juist op deze middag moesten wij als mannenkoor optreden, maar wel op een droge plek, namelijk de oude kerk. Voor degenen met hoge hoed en Dickensoutfit wel een gelukkige bijkomstigheid.  Om 14.00 verzamelden wij ons in het kerkheem om in te zingen voor het  optreden.  Het hele mannenkoor was omgetoverd tot een prachtige Dickensgroep en dat zorgde al voor een goede motivatie om een goede show af te leveren.

Al direct na de zomervakantie was het repertoire voor deze dag samengesteld en werd er iedere dinsdagavond in de Brink driftig geoefend.  Vier nieuwe kerstliederen moesten er worden ingestudeerd en dat was geen sinecure. De vier verschillende groepen moesten zich goed concentreren om op de juiste momenten in te vallen, de goede begintoon te pakken en goed gebruik te maken van de aanwijzingen van onze dirigent Ines Leijen.

Omstreeks 14.45 uur stapten we  gestructureerd het podium op van de goed gevulde kerk. Iedereen zat vol spanning op ons optreden te wachten. Met begeleiding van Adriaan van der Poel  aan de piano leverden we een geweldig optreden af. De nieuwe liederen werden zeer gewaardeerd en aan het eind van het concert werden we zelfs getrakteerd op een staand applaus.

Doordat de reacties van het publiek zeer lovend waren  geeft dit ons veel vertrouwen voor de toekomst.

JPPJ