Optreden Dickensdag 14 december 2013.

Verslag optreden Dickensdag 14 december 2013.

De afgelopen jaren is het traditie, dat er in Bennekom een tweedaagse Dickensmarkt wordt gehouden. Ook dit jaar was dit weer het geval. Overal in het dorp traden koren, groot en klein,  oud en jong,  verkleed in Dickensstijl , op.Verder stonden er in de hele dorpsstraat vele kraampjes opgesteld, die allemaal  in het feestelijke kerstbeeld pasten.

Twee heel gezellige dagen, waarbij ons koor op zaterdagmiddag zijn bijdrage kon leveren. We verzamelden ons om kwart voor twee in Ben’s  “werkplaats” aan de Bakkerstraat. Hier konden we inzingen onder de leiding van Ines Leijen, onze dirigent. Eerst even oefenen met de drie koningen en daarna met het hele koor. Na een kwartier werd het tijd, om de muziektent op te zoeken voor ons kerstoptreden.Iedereen had zich in Dickenskledij gestoken, compleet met hoge hoed, zodat het er heel feestelijk uit zag. Na een korte soundcheck, waren we klaar voor onze muzikale kerstuitvoering. Na nog even te zijn aangemoedigd door een viertal Barbershopzangers, begonnen we met het eerste nummer.We hadden de afgelopen tijd goed geoefend, waardoor we vlekkeloos door het repertoire gingen; een afwisselend programma met liederen uit allerlei  landen. Het optreden werd dan ook aan het eind beloond met een groot applaus van het in groten getale toegestroomde publiek.

Tevreden konden we het podium verlaten en terugkeren naar onze uitvalsbasis bij Ben, waar we onze kelen konden smeren. Veel koorleden konden de verleiding niet weerstaan om na afloop  de gezellige markt op te zoeken om nog  te genieten van de heerlijke glühwijn.

 

Poll Poll Jonker.