Optreden De Gelderse Roos te Wolfheze op 21 juni 2011

Bezoek aan De Gelderse Roos in Wolfheze , vrijetijdsafdeling de Vlinder.

 

Op dinsdag 21 juni 2011,  de langste dag van het jaar, hebben we een bezoek gebracht aan De Gelderse Roos in Wolfheze.

In de mail was afgesproken, dat we om 19.00 uur zouden vertrekken en dat was voor de meesten haalbaar. Een aantal had de eigen auto beschikbaar gesteld voor de reis en zo kon het hele koor op een comfortabele manier worden vervoerd.  Een enkele “eenzame fietser”    zit niet in ons repertoire! –   gaf er de voorkeur aan om ook al vast de beenspieren op te warmen en kwam al peddelend naar de plek van de uitvoering.

Het was een heerlijke, zwoele zomeravond, zodat we onderweg naar Wolfheze konden genieten van de prachtige natuur rondom onze dorpen op de Veluwe.

Sjoerd had voor de zekerheid achter in zijn auto zijn eigen piano meegenomen voor het geval, dat Adriaan  de piano daar  ter plekke zou afkeuren.  Gelukkig kon het volledig  ingebouwde instrument met een voldoende worden bestempeld,  zodat Sjoerd veel moeite werd bespaard.

Op het terrein aangekomen werden we meteen doorverwezen naar de “kantine” waar we onze kelen konden insmeren met een kop koffie of een ander gekleurd drankje. Hierna werd er kort ingezongen met “jaja-tjes en rowrowtjes“ zodat de stembanden toch wat opgewarmd waren.

Nadat de “concertzaal” was ingericht met discolampen en gezellige zitjes, konden we onze plekken innemen. Niet alle zangstemmen waren even goed vertegenwoordigd,  maar met ruim 30 man moest het toch mogelijk zijn om een kwalitatief hoogwaardige prestatie neer te zetten. 

Het ons welbekende repertoire oogstte veel lof bij het publiek, dat bestond uit jonge en oude mensen, in- en uitlopende personen, die af en toe de voorkeur gaven aan een luchtje scheppen buiten de deur en aan mensen, die graag hun potje darten wilden afmaken.

Tussen “Piet Hein” en “De Amsterdamse grachten” kwamen er lekkere borrelhapjes en snacks voorbij, die onze neuzen en monden jammer genoeg passeerden.

De pauze werd door Sjoerd weggelaten, omdat we met 3 kwartier wel aan het eind van ons concert moesten wezen.

Vooral het laatste lied was weer een groot succes en werd door alle bezoekers gewaardeerd met een groot applaus.

Nadat de leiding ons had bedankt met een grote bos bloemen en enkele flessen wijn, konden we even op adem komen op het terras met wat versnaperingen.

Hierna stapten we weer geleidelijk op en vertrokken we naar onze thuisbasis in Bennekom,  waar Sjoerd zijn vertrouwde piano  op stal kon zetten.

Al met al een leuke avond en een ervaring rijker !