Optreden Benefietconcert 20 mei 2017

Verslag van  Benefietconcert  20 mei 2017.

Op zaterdag 20 mei 2017. Om 19.15 uur stonden we als mannenkoor klaar voor onze bijdrage aan het Benefietconcert, georganiseerd door de Rotary Bennekom.  Hier waren maanden van oefenen aan vooraf gegaan. De laatste twee maanden waren er ook avonden waarop we samen oefenden met het gemengde koor New Creation uit Ede en het muziekorkest OBK uit Bennekom en the  Pipes and Drums uit. Barneveld.

Het programma was opgebouwd rond verschillende thema’s; religieuze muziek, filmmuziek, muziek van groepen zoals de Beatles en Abba. Verder leverden de sopraan Tineke Roseboom en de bariton Rob Hazenberg een geweldige bijdrage met hun prachtige stemmen.

Om precies half acht begon het concert in een afgeladen D.V.O.-hal met de entree: Conquest of Paradise. Met gedempt licht maakte dit meteen een indrukwekkende start  na wat toespraakjes volgde er een spetterend optreden, waar in een vlot tempo het hele repertoire ten gehore werd gebracht. Het Harmonieorkest, OBK ondersteunde en excelleerde in verschillende stukken.

Als mannenkoor hadden wij wat problemen met de verlichting van onze muziek, maar dit was geen reden voor ons om een mindere bijdrage te leveren. Ook de stukken die wij a capella zongen klonken als een klok, wat door velen met een luid applaus werd beaamd.

De finale, met de Pipes and Drums met Amzing Grace maakte deze avond tot een groot succes, waar nog dagen over gesproken werd in Bennekom en omstreken.

De drie dirigenten, Ines Leyen, Dick Bolt en Jan Broekhuis, hebben in samenwerking met alle partijen de basis gelegd voor eventueel meer optredens in de toekomst.