Korenfestival 10 juni 2017.

Verslag Korenfestival 10 juni 2017.

Op deze zonnige en warme zaterdag vond het jaarlijkse Korenfestival in de Oude Kerk in Ede plaats.

Door het fraaie weer kon een groot aantal koorleden op de fiets naar Rehoboth komen,  om in te zingen voor ons optreden dat om 15.00 uur zou plaatsvinden. Anderen kwamen met de auto, waaronder ook degene die Jan van der Laan op haalde om mee te zingen. Lange tijd was hij wegens persoonlijke omstandigheden niet in staat om met ons mee te oefenen. Fijn dat hij deze dag er weer bij was.

Om 14.30 uur begonnen we met het inzingen en al dadelijk bleek, dat we goed bij stem waren. Na een korte warming up konden we naar de kerk gaan om nog even te genieten van onze voorgangers.

Er waren 9 koren aanwezig om hun “kunsten” te vertonen. De akoestiek in deze kerk geeft aan het zingen prachtige dimensie, waaroor de talrijke bezoekers emotioneel geraakt werden. Ook wij konden met ons repertoire het publiek ontroeren en zij beloonden ons met een geweldig applaus.

Met bezwete hoofden konden we tevreden de kerk verlaten, de frisse lucht opzuigen en voldaan de terugreis naar huis aanvaarden. Hiermee sloten we een jaar af, dat vooral in het teken stond van het Benefietconcert. Helaas werd  dit jaar ook een jaar van veel wisselingen in het ledenbestand. Voor het komende seizoen hopen we weer op nieuwe bijzondere activiteiten.

 Klik op deze link om de geluidopnames te beluisteren. Voicemale is nummer 8.

11-06-2017 JPPJ.