Koninginnedagconcert 30 april 2011 Bennekom

Op een zonovergoten Koninginnedag 2011 heeft ons mannenkoor Voice-Male  een prachtige bijdrage geleverd aan de festiviteiten, die behoren bij deze feestelijke oranjedag.

 

Na een korte inzingsessie aan de zijkant van de kerk,  het schikken van de oranje strikjes, het opbergen van jassen en tassen in de auto van Frans,  konden we om even voor half 12 de traptreden van de wagen betreden, waar we ons konden opstellen voor ons optreden. Op een professionele wijze was er ditmaal gezorgd voor een goede versterking van ons koorgeluid. Overal stonden microfoons opgesteld en de begeleiding van Adriaan van der Poel op de piano was op de wagen goed te volgen.  

Toen precies om half 12 Sjoerd Meijer de eerste maten aangaf en wij het lied “Daar was laatste een meisje loos” ten gehore brachten, kon het samengestroomde publiek gaan genieten van een aantal prachtige en bekende oude vaderlandse liederen.  

Hierna stapten we over op een meer internationaal repertoire in verband met de komende herdenkingen en vieringen rondom 4 en 5 mei.  

Met het “Bennekomlied” en het “Gelders Volklied” werd vlak voor de klokslag van 12 uur het eerste deel van het concert afgesloten.  

Nadat het klokgelui was weggeëbd werd op een plechtige en statige wijze het Wilhelmus gezongen. De toegift bestond uit het zingen van “ Het café aan de haven “ , dat door velen uitbundig werd meegezongen.  

Na afloop konden we,  onder het genot van een consumptie beschikbaar gesteld door de organisatie van het Oranjefeest, nog even met elkaar napraten over de geleverde prestatie.  

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde ochtend, waar zeker nog wel even over zal worden nagepraat en waaruit mogelijk nog enkele uitnodigingen voor gastoptredens zouden kunnen voortkomen.