2e Dirigent

Adriaan van der Poel

Adriaan van der Poel open-hof-22-05-nr-12Adriaan van der Poel, geboren in 1959 in Breda, ontving al op zevenjarige leeftijd zijn eerste piano- en orgellessen van zijn vader, die organist in Breda was. Hij komt van zijn vaders kant uit een muzikale familie, zijn grootvader was organist en koordirigent en zijn grootmoeder pianiste. Vanaf zijn tiende jaar speelde hij regelmatig in de Johannes de Doper kerk in Breda. Daarop volgde een vaste aanstelling aldaar. In deze kerk gaf hij leiding aan diverse kerkkoren en een blokfluitorkest. Vanaf 1990 is hij vaste organist aan de Westerkerk te Veenendaal, hier heeft hij ook een cantorij geleid. Ook is hij organist van het koor Eben-Haƫzer te Rhenen geweest.
Tegenwoordig is hij ook vaste organist van de Ichtuskerk in Bennekom.

Hij geeft al jarenlang orgel- en pianolessen aan diverse leerlingen. In zijn dagelijks leven ontwerpt en bouwt hij hoogwaardige elektronische orgels voor kerk en huiskamer in zijn eigen bedrijf Van der Poel Kerkorgels te Veenendaal.
Sinds een aantal jaren is Adriaan 2e dirigent voor ons koor en vaste begeleider op orgel en piano bij optredens van Voice-Male.

Geschreven door: Poll Poll Jonker

Aangepast: 26 april 2013